POVIJESNA RADIONICA
 
 
PALEOGRAFSKA RADIONICA
 
 
HERALDIČKA RADIONICA
 
 
GENEALOŠKA RADIONICA
 
 
STRUČNO VODSTVO KROZ HDA
 
       
  Izdvajamo:
 
 
„Od ... do ...” - HDA projekt pod nazivom “Od mojih predaka do mene”.
 
       
   
„Obiteljsko stablo” - U ovoj radionici djeca su izrađivala svoja rodoslovlja .
 
       
 

„2 000 grbova” - U HDA organizirana je radionica u kojoj su djeca naučila izrađivati grbove prema heraldičkim pravilima.
 
       
 

„U slast - papir” - Radionica na kojoj su polaznici radili s aparatom za dolijevanje papira te dobili edukativni deplijan s podacima tko i kako jede papir te kako se u Arhivu borimo s time.
 
       
 


„Odjeni knjigu” - Radionica na kojoj su polaznici upoznati s izradom starih uveza, a sami su uvezivali knjižne blokove jednostavnijim metodama kao što su: spiralni uvez, meki i tvrdi uvez, te dobili edukativni deplijan s podacima o povijesti i metodama uvezivanja knjiga.
 
       
 


„Portal” - Upoznali smo polaznike s našom adresom www.arhiv.hr i iznimno otvorili vrata spremišta. Info-deplijanom upoznali smo polaznike s kratkom poviješću naše ustanove, djelatnošću arhiva, uvjetima u spremištu, općim informacijama, te prikazali „posebne-naj“ dokumente.
 
       
 


„Zvuk-ton-glas” - Organizirana je „Slušaonica starih zvučnih zapisa 1906-1952“ na kojoj su polaznici uz slušanje mogli i vidjeti izvornik na kojem je sačuvan zapis te dobiti edukativni deplijan s podacima o Odsjeku za video i fono gradivo Hrvatske kinoteke.
 
   
Sve ove radionice mogu se ponoviti ako ste zainteresirani za njih.