PREDSTAVLJENA NAKLADA HDA U 2010. godini

U Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva 22. prosinca 2010. godine održano je predstavljanje naklade Hrvatskog državnog arhiva u 2010. godini. U uvodnoj riječi posjetitelje predstavljanja pozdravio je dr.sc. Stjepan Ćosić, ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva najavivši nekoliko konvencionalnih izdanja koja su obilježila bogatu nakladničku aktivnost HDA u 2010. godini.

Riječ je o novim brojevima godišnjaka Hrvatskog državnog arhiva Arhivski vjesnik i Fontes, Izvori za hrvatsku povijest te tiskanim izdanjima Priručnik iz arhivistike autora Joze Ivanovića, Osobni arhivski fond Rudija Supeka autora Marijana Bosnara te četvrtom svesku Zapisnika Izvršnog komiteta Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske 1955-1959. koji je priredila Branislava Vojnović.

Iz raznolike ponude nakladničke djelatnosti HDA izdvajamo prvi dio Priručnika iz arhivistike autora Joze Ivanovića, suvremen i nezaobilazan priručnik za arhiviste, dokumentaliste, spisovoditelje i ostale stručnjake za upravljanje dokumentacijom i one koji se bave informacijskim znanostima. Nakon više od tri desetljeća od posljednjeg, ovo izdanje donosi sustavan pregled klasičnih i novijih arhivističkih koncepata i tehnika te pruža uvid u globalne trendove u arhivskoj znanosti i djelatnosti arhiva. Priručnik obrađuje arhivsku teoriju, djelatnost arhiva, organizaciju i upravljanje arhivskim programima, arhivsko zakonodavstvo i upravljanje spisima.

O knjigama i časopisima govorili su autori i urednici.